Дизајн
November 21, 2017

Дизајнери од Полска, Русија, Унгарија и Македонија наградени на Скопје Постер фестивал

Десет млади дизајнери се наградени за нивните постери и креативниот графички дизајн на јубилејното десетто…
Read More
Архитектура
November 10, 2017

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов!“ посветена на архитектонските дела и идеи на архитект Живко Поповски

На 13-ти ноември во 19 часот во Музејот на Град Скопје ќе се одржи промоција…
Read More
Дизајн
November 8, 2017

Изложба на анимирани постери како загревање за фестивалот за графички дизајн „Скопје Постер“

Меѓународниот фестивал за графички дизајн и постери „Скопје постер“ годинава  прославува 10 години постоење. Фестивалот…
Read More
Мода
October 26, 2017

Мултимедијална модна презентација на новата урбана колекција на Ирина Тошева

Креативна модна мултимедијална презентација наместо класична модна ревија на модната дизајнерка Ирина Тошева го затвори…
Read More
Мода
October 25, 2017

Авангардни форми, разиграни кроеви и класични модели на третиот ден од Моден викенд

Четири интересни ревии со најновите колекции на ателјето „Алшар“, „Walone fashion group“ , српската дизајнерка…
Read More
Мода
October 24, 2017

Несекојдневни дизајни, студентски идеи и женствени креации на вториот ден од Моден викенд Скопје

Свежи студентски идеи, храбри и неконвенционални модни кроеви, но и класични нежни креации го означија…
Read More
Мода
October 23, 2017

Започна 16 Моден викенд Скопје

Под мотото #Stopthetraffik, со гласна кампања за борбата против трговија со луѓе вчера започна 16-то…
Read More
Архитектура
October 17, 2017

Македонската модерна и бруталистичка архитектура во фокусот на изложбата „Затемнетиот град“ на Ерина Богоева

Во петок, 20 октомври во Музејот на Современа Уметност во Скопје ќе се отвори фотографската…
Read More
Архитектура
October 9, 2017

Конкурсен труд: Архитектонско решение за нова спортска сала во Градскиот парк

Современ објект со минималистичка архитектура кој ќе придонесе кон чувството на зелена оаза и спокој…
Read More
Архитектура
October 5, 2017

Загреб се подготвува за архитектонскиот симпозиум „Денови на Орис 17“

Интересот на меѓународната архитектонска фела на 14 и 15 октомври ќе биде завртен кон Загреб…
Read More