Детска соба

Магазин за архитектура, ентериери и дизајн.

Design.mk

29 август, 2015

Идеи за поразиграна детска соба

dpfs

Уредувањето на детската соба е забавен и креативен процес, особено ако родителите се одлучат сами да вметнат елементи и мебел кои ќе ја направат детската забавен и разигран простор за игра и учење. Постојат многу начини на уредување на собата на децата што не вклучуваат целосна обнова на просторот, туку едноставно вметнување декоративни, забавни и функционални елементи со кои просторот ќе добие соодветен карактер во однос на возраста на детето, а воедно и неговиот стил и вкус.

Следниве предлози, дел од кои се „Направи сам“ проекти,  што вклучуваат разновиден декор и основи за ѕидните површини,  ја стимулираат креативноста и инспирираат за креација на детско катче што ќе изгледа како шарена детска сликовница, поттикнувајќи многубројни нови интереси кај децата за истражување на светот околу нив.

Шатор за игра и одмор 

ggg

Табла за цртање

1

Игротека

ghg

Складиштен простор од стар куфер

fghfg

Шарени тапети и ѕидни декорации од цртежи

7 rrr

Лизгалка

dgd

Карта на светот

sss

Разнобојна постелнина

tt

Лустер од стар глобус

bcc
[fb_button]

, , , , , , ,