Архитектура
October 17, 2017

Македонската модерна и бруталистичка архитектура во фокусот на изложбата „Затемнетиот град“ на Ерина Богоева

Во петок, 20 октомври во Музејот на Современа Уметност во Скопје ќе се отвори фотографската…
Read More
Архитектура
October 9, 2017

Конкурсен труд: Архитектонско решение за нова спортска сала во Градскиот парк

Современ објект со минималистичка архитектура кој ќе придонесе кон чувството на зелена оаза и спокој…
Read More
Архитектура
October 5, 2017

Загреб се подготвува за архитектонскиот симпозиум „Денови на Орис 17“

Интересот на меѓународната архитектонска фела на 14 и 15 октомври ќе биде завртен кон Загреб…
Read More
Архитектура
September 19, 2017

„Македонски архитектонски атлас“- изложба со јасна порака за вреднување на модерната македонска архитектура

Деновиве во Скопје може да се погледне архитектонската изложба „Македонски архитектонски атлас“ посветена на модерното…
Read More
Архитектура
September 18, 2017

Во галеријата „Ко-Ра“ се отвора архитектонската изложба „Македонски архитектонски атлас“

Вечерва во 19 часот во галеријата „Ко-Ра“ се отвора архитектонската изложба „Македонски архитектонски атлас“  на…
Read More
АрхитектураТаленти
July 24, 2017

Симона Чингоска и Милица Савеска: Студентски проект за објект во природа на тема „Чувство за дом“

Објект инспириран од традиционалната македонска архитектура, но со современи архитектонски карактеристики кој се претопува во…
Read More
ДизајнМода
July 11, 2017

Волшебно патување низ природата со новиот едиторијал на Ирина Тошева

Едиторијалот за новата модна колекција на дизајнерката Ирина Тошева потсетува на бајковито патување низ волшебна…
Read More
ДизајнИнтервјуМода
July 4, 2017

Марк Лавџој: Моите слики се приказна за природниот свет низ бесконечното време и простор

Фото: Миладин Паповиќ Кога два креативни ума ќе се здружат заедно честопати е неизбежно мало…
Read More
Архитектура
June 25, 2017

Словенечкиот архитект Деан Лaх ја отвора 5. Летна школа за архитектура на UACS

Вечерва во 20 часот во Домот на културата „Григор Прличев“ во Охрид ќе се отвори…
Read More