ДизајнИндустриски Дизајн
August 31, 2016

Интересно столче од бетон и метал

На мало топло сонце потсетува необичното столче-фотелја „Reo chair“, дизајнирано од дизајн и архитектонското студио…
Read More
АпартманиДомЕнтериери
August 30, 2016

Хармоничен медитерански дом на Ибица

Уживањето во топлите лета среде медитеранската природа е суптилно пресликано во ентериерот на летната куќарка…
Read More
ЕнтериериКафе Бар
July 21, 2016

„Bar Botanique“, бар со егзотичен ентериер во возбудливиот Амстердам

Амстердам има своја тропска оаза, а нејзиното име е „Bar Botanique“. Ентериерот на овој бар,…
Read More
Таленти
July 12, 2016

Вања Трајковски и Виктор Стојчевски: Студентски проект за атеље за Кристина Горовска во старата скопска чаршија

Студентите по архитектура Вања Трајковски и Виктор Стојчевски изработија студентски проект за атеље и студио…
Read More
Таленти
June 30, 2016

Љубен Трајаноски и Сашо Андријевски: Студентски проект за ателје за Јане Трајковски и „Skopje Fixie“

Една од темите на кои работеа студентите на Архитектонскиот факултет во рамки на предметот „Архитектонско…
Read More
Таленти
June 21, 2016

Елена Петроска, Нина Константиновска и Крсто Додев: Проект за студентски резиденции во Берлин

Современ резиденцијален комплекс за студенти опколен со бројно зеленило во Берлин.
Read More
Дизајн
June 9, 2016

Грандиозен 3Д колаж на „Герника“ на студентите по архитектура на „Скопје Креатива“

Со импресивна 3Д колаж-инсталација на „Герника“ од Пабло Пикасо и проекција на 13 кратки филмови…
Read More
Направи Сам
February 25, 2016

Направи сам бетонска клуб-маса

Индустрискиот стил на уредување во ентериерите, суровите завршници и едноставните форми на мебелот се актуелни…
Read More
АпартманиДомЕнтериери
February 13, 2016

Креативен дуплекс поврзан со забавен детски тобоган

Детските фантазии може да се остварат без разлика колку години имате. За тоа сведочи и…
Read More
Таленти
February 11, 2016

Архитектура во природа: Студентски проекти за објекти за престој во парк-шумата Гази Баба

Студентски проекти на тема архитектура во природа.
Read More