Мода
April 1, 2018

Независната и моќна современа жена во фокусот на втората вечер на FWS

Четири ревии за втората вечер на Моден викенд Скопје.
Read More
Дизајн
March 31, 2018

Природната убавина и моќта на цвеќето и зеленилото во фокус на изложбата „Зелен момент“

„Зелен момент“, просторна инсталација со цвеќе и зеленило во галеријата „Ко-Ра“ во Скопје.
Read More
Мода
March 31, 2018

Пет млади дизајнери за почеток на Моден викенд Скопје 2018

Започна пролетното издание на Моден викенд Скопје 2018.
Read More
ДизајнЕнтериери
March 19, 2018

Dagg.mk: Kреативни ѕидни решенија инспирирани од скандинавскиот дизајн

Запознајте ги забавните декоративни тапети на креативното студио dagg.mk.
Read More
Архитектура
March 6, 2018

„Денови на Орис“ посветен на делата на Тадао Андо

Архитектонскиот симпозиум ќе се одржи од 16-18 март во Дубровник.
Read More
Таленти
March 5, 2018

Моника Танушевска и Оливера Стојановска: Бродови на суво – интервенции покрај Вардар во Скопје

Темата „Бродови на суво: пунктуелни интервенции покрај реката Вардар во подрачјето на Скопје“ беше една…
Read More
Таленти
March 1, 2018

Елмедина Хасани: Студентски проект за хотел во Пештани

Студентска идеја за современ хотел во Пештани со поглед кон Охридско езеро.
Read More
Таленти
February 28, 2018

Христина Мијалчева и Синиша Павловски: Конкурсен труд за нов лик за цементарница УСЈЕ

Наградено студентско решение на конкурсот за интервенција на фасадата на фабриката УСЈЕ во Скопје.
Read More
Таленти
February 27, 2018

Влера Тачи и Дритон Алити: Студентски проект за хотел во Пештани

Идеја на студенти од Архитектонскиот факултет за хотел во Охрид.
Read More
АрхитектураТаленти
February 26, 2018

Маја Петковска: Визија за преобразба на стара куќа во маалски културно-социјален центар и нов тип на домување

Магистерска теза на тема социјално ангажирана архитектура преку конкретен пример за куќа од 50-тите во…
Read More