Интервју
July 21, 2017

„Дотерај го Скопје“: Урбани граѓански интервенции за разубавување на запуштените делови на градот

На Скопје од неодамна му се случува нова позитивна иницијатива- урбаните интервенции „Дотерај го Скопје“…
Read More
Дизајн
November 24, 2016

Креативно освежување со „Skopje Design Week“

Со креативните дела на дизајнери од Австрија и Македонија, бројни креативни дела, мебел, моден дизајн,…
Read More
ДизајнИнтервјуМода
October 14, 2016

„Градски наративи“, авантуристичка колекција накит инспирирана од урбаните истражувања на егзотичниот Бангкок

Авантуристичка и смела е новата колекција накит „Градски наративи“ на архитектката и дизајнер на модни…
Read More