Архитектура
February 18, 2019

Мустафи и Зендели: Студентски проект за отворен пазар во Струмица

На Архитектонскиот факултет се отвори изложбата на студентски проекти работени во рамки на предметот архитектонско…
Read More
Архитектура
December 3, 2018

До кога ќе се занемарува архитектонското наследство?

„Загрозени видови“ е директен апел за заштита на објектите од Модерната во Скопје како архитектонско…
Read More
Архитектура
November 29, 2018

„Загрозени видови“, изложба за современото архитектонско наследство на Скопје

Истражувачкиот проект „Загрозени видови“ во фокус има значајни градби од поновата архитектонска историја на Скопје,…
Read More
Архитектура
October 7, 2018

Загреб во фокусот на светската архитектонска јавност со „Денови на Орис“

Реномирани архитекти како Питер Шумахер, студиото Bow-Wow ќе учествуваат на 18. Денови на Орис во…
Read More
Архитектура
September 14, 2018

Културата на градење главна тема на БИМАС 2018

Во Музејот на град Скопје се отвори Биеналето на македонска архитектура 2018.
Read More
Архитектура
August 22, 2018

Конкурс за избор на постер за БИСТА 2018

Конкурс на ААМ графички решенија за Биенале на студентите по архитектура 2018.
Read More
Архитектура
July 26, 2018

Доксијадис, Танге и недовршените реченици за Скопје

Разговор со Томас Доксијадис, архитект и внук на Константинос Доксијадис, клучен урбанист за изработка на…
Read More
Архитектура
June 14, 2018

„Бесконечна соба“, портрет на врската меѓу архитектот и местото на создавање на архитектонскиот проект

Изложба на архитектонски проекти за јавни објекти работени за конкурси во Македонија, Бугарија и Хрватска.
Read More
Архитектура
June 13, 2018

Мустафи и Идризи: „Purple residences“, студентски проект за современи резиденции во Кочани

Студентски проект на тема проектирање станбени резиденции на кос терен во рамки на предмет на…
Read More
Архитектура
June 11, 2018

„Бесконечна соба“, архитектонска изложба на проекти од меѓународни конкурси

Во среда, 13 јуни, во МКЦ се отвора архитектонска изложба со проекти на тимови млади…
Read More