Архитектура
December 19, 2017

Проектот „Кога зградите би зборувале“ во Загреб

Проектот за урбани простори „Кога зградите/просторите би зборувале“ денес ќе биде претставен во Загреб.
Read More
Архитектура
November 10, 2017

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов!“ посветена на архитектонските дела и идеи на архитект Живко Поповски

На 13-ти ноември во 19 часот во Музејот на Град Скопје ќе се одржи промоција…
Read More
Архитектура
October 17, 2017

Македонската модерна и бруталистичка архитектура во фокусот на изложбата „Затемнетиот град“ на Ерина Богоева

Во петок, 20 октомври во Музејот на Современа Уметност во Скопје ќе се отвори фотографската…
Read More
Архитектура
October 9, 2017

Конкурсен труд: Архитектонско решение за нова спортска сала во Градскиот парк

Современ објект со минималистичка архитектура кој ќе придонесе кон чувството на зелена оаза и спокој…
Read More
Архитектура
October 5, 2017

Загреб се подготвува за архитектонскиот симпозиум „Денови на Орис 17“

Интересот на меѓународната архитектонска фела на 14 и 15 октомври ќе биде завртен кон Загреб…
Read More
Архитектура
September 19, 2017

„Македонски архитектонски атлас“- изложба со јасна порака за вреднување на модерната македонска архитектура

Деновиве во Скопје може да се погледне архитектонската изложба „Македонски архитектонски атлас“ посветена на модерното…
Read More
Архитектура
September 18, 2017

Во галеријата „Ко-Ра“ се отвора архитектонската изложба „Македонски архитектонски атлас“

Вечерва во 19 часот во галеријата „Ко-Ра“ се отвора архитектонската изложба „Македонски архитектонски атлас“  на…
Read More
АрхитектураТаленти
July 24, 2017

Симона Чингоска и Милица Савеска: Студентски проект за објект во природа на тема „Чувство за дом“

Објект инспириран од традиционалната македонска архитектура, но со современи архитектонски карактеристики кој се претопува во…
Read More