ДизајнМода
December 28, 2017

„Marco Filippo“, нов урбан бренд на модната сцена

„Marco Filippo“, нов урбан моден бренд ја претстави новата колекција машка облека „MF63“.
Read More
Мода
October 26, 2017

Мултимедијална модна презентација на новата урбана колекција на Ирина Тошева

Креативна модна мултимедијална презентација наместо класична модна ревија на модната дизајнерка Ирина Тошева го затвори…
Read More
Мода
October 25, 2017

Авангардни форми, разиграни кроеви и класични модели на третиот ден од Моден викенд

Четири интересни ревии со најновите колекции на ателјето „Алшар“, „Walone fashion group“ , српската дизајнерка…
Read More
Мода
October 24, 2017

Несекојдневни дизајни, студентски идеи и женствени креации на вториот ден од Моден викенд Скопје

Свежи студентски идеи, храбри и неконвенционални модни кроеви, но и класични нежни креации го означија…
Read More
Мода
October 23, 2017

Започна 16 Моден викенд Скопје

Под мотото #Stopthetraffik, со гласна кампања за борбата против трговија со луѓе вчера започна 16-то…
Read More
ДизајнМода
July 11, 2017

Волшебно патување низ природата со новиот едиторијал на Ирина Тошева

Едиторијалот за новата модна колекција на дизајнерката Ирина Тошева потсетува на бајковито патување низ волшебна…
Read More
ДизајнИнтервјуМода
July 4, 2017

Марк Лавџој: Моите слики се приказна за природниот свет низ бесконечното време и простор

Фото: Миладин Паповиќ Кога два креативни ума ќе се здружат заедно честопати е неизбежно мало…
Read More
Мода
April 3, 2017

Креативен крај за 15. Моден викенд Скопје

Со четири модни ревии се затвори заврши петнаесеттиот Моден викенд Скопје кој се одржуваше во салонот…
Read More
ДизајнМода
April 2, 2017

Опуштени пролетни ноти и урбани елегантни креации на вториот ден од Моден викенд

Лелеавите пролетни креации на Ирина Тошева ја одбележаа втората вечер од 15-тото издание на Моден…
Read More
ДизајнМода
April 1, 2017

Јована Филиповиќ го отвори 15. Моден викенд Скопје

Пролетните креативни модни креации на Јована Филиповиќ го отворија петнаесетото издание на „Моден Викенд Скопје“.…
Read More