ДизајнИнтервјуМода
July 4, 2017

Марк Лавџој: Моите слики се приказна за природниот свет низ бесконечното време и простор

Фото: Миладин Паповиќ Кога два креативни ума ќе се здружат заедно честопати е неизбежно мало…
Read More
Дизајн
June 8, 2017

Во КИЦ изложба на студентски проекти за графички и веб дизајн од „Семос Академија“

Студентите по графички и веб дизајн од „Семос Академија“ вечерва во Културно информативниот центар во…
Read More
Дизајн
May 6, 2017

Ѕирнете во „Спална соба“ на Ван Гог во МКЦ

Деновиве во штом влезете во холот на Младинскиот културен центар со само неколку направени чекори…
Read More
ДизајнИндустриски Дизајн
April 26, 2017

Срце кое безбедно го чува велосипедот

Држачот за  велосипеди „Heart“ верно ја отсликува љубовта на сопственикот кон неговиот велосипед. Современиот држач…
Read More
Дизајн
April 18, 2017

Објавен јубилејниот 10. Меѓународен студентски постер фестивал

Здружението на графички дизајнери од Македонија прославува 10 годишнина од своето постоење и постоењето на…
Read More
Мода
April 3, 2017

Креативен крај за 15. Моден викенд Скопје

Со четири модни ревии се затвори заврши петнаесеттиот Моден викенд Скопје кој се одржуваше во салонот…
Read More
ДизајнМода
April 2, 2017

Опуштени пролетни ноти и урбани елегантни креации на вториот ден од Моден викенд

Лелеавите пролетни креации на Ирина Тошева ја одбележаа втората вечер од 15-тото издание на Моден…
Read More
ДизајнМода
April 1, 2017

Јована Филиповиќ го отвори 15. Моден викенд Скопје

Пролетните креативни модни креации на Јована Филиповиќ го отворија петнаесетото издание на „Моден Викенд Скопје“.…
Read More
Мода
March 21, 2017

Пролетно загревање за Моден викенд Скопје

Модните љубители ќе имаат можност да уживаат во најновите модни креации на домашните дизајнери на…
Read More
Дизајн
March 17, 2017

Креативни студентски постери за туристичка промоција на Македонија

Студентите по дизајн Ана Петрова, Иван Дургутовски и Анастасија Јовческа се добитници на наградите за…
Read More