АрхитектураХотел
January 20, 2017

„Snøhetta“ дизајнираа прекрасна куќарка на дрво во борова шума во Шведска

За децата, местата каде може да се изолираат и да запловат во својот свет, како…
Read More
ЕнтериериКанцеларииОтворен Тип
January 17, 2017

Модерни канцеларии во стар индустриски простор во Лос Анџелес

Архитектонското студио „JFAK“ преуреди стар индустриски магацин во современи канцеларии и заеднички работен простор за…
Read More
ЕнтериериКомерцијални
January 14, 2017

„Adidas concept store“-мал храм за љубителите на патики во Сеул

Новата концептуална продавница на „Адидас“ во Сеул е мал храм на урбаната култура и место…
Read More
ЕнтериериХотел
January 12, 2017

Минималистички мотел со современ шарм во Барселона

Шпанското архитектонско студио „Nook architects“ си игра со ведри бои, плочки, стари и нови материјали…
Read More
ЕнтериериКафе БарКомерцијални
January 11, 2017

„Otto e mezzo“, бар во индустриски стил покрај шеталиштето во Солун

Една работа на која најчесто и се воодушевуваат посетителите на Солун се беспрекорно уредените кафулиња…
Read More
КанцеларииОтворен Тип
January 11, 2017

Забавен „coworking“ простор во Мадрид уреден со ИКЕА мебел

Работниот простор „Utopic_us“ е можеби најнеконвенционалниот и најчудниот „coworking“ простор кој ќе го видите. Игрив,…
Read More
ЕнтериериКанцеларии
November 21, 2016

Современи канцеларии од стара фабрика

Новиот „coworking“ простор на „Kolektifhouse“ во Истанбул е интересна комбинација на формална и лежерна канцеларија.…
Read More
Хотел
September 13, 2016

„Jam“, креативен хотел за авантуристите туристи во Брисел

Урбаните номади и современите туристи сѐ повеќе бараат покреативни и повозбудливи места за преспивање. Обичната…
Read More