Пријатна експлозија од топли бои, сончева атмосфера и креативен удобен мебел се чита во ентериерот на новиот хотел „Valencia Lounge Hostel“ во стариот дел на Валенсија. Новиот хотел, во кој добивате желба да останете засекогаш поради фантастичната комбинација на идеи, бои и мебел, го уреди шпанското дизајн-студио „Masquespacio“, пренесувајќи го во ентериерот својот ведар и игрив дизајнерски дух.

Фото: ©Luis Beltran

Секоја соба и просторија во хотелот од 236 метри квадратни е различна од другите, има свој уникатен дух и дизајн. Она што ги спојува се смелите колоритни комбинации и графичкиот дизајн за ѕидовите, мебелот и за декорот.

„Masquespacio“ при архитектонската интервенција направиле студија на старата архитектура и елементи на објектот, кој имале за задача да го трансформираат во удобен современ простор и пријатен привремен дом за туристите во градот. Во просторот се задржани старите елементи како графичките плочки, старите тавани и дрвените балконски врати и прозорци што го задржуваат автентичниот дух и архитектура на градот.

Фото: ©Luis Beltran

Фото: ©Luis Beltran

Старите архитектонски елементи се испреплетени со современи дизајнерски парчиња, естетика и декор. Идејата била просторот да го избегне типичниот хотелски изглед и да ја има онаа домашна удобност, непосредност и пријатност.

„Идејата беше да креираме чувство како гостите да престојуваат во сопствен дом, но дом во кој сонуваат, се исклучуваат од јавноста и уживаат во ново искуство додека се на одмор“, вели Ана Милена Хернандез Паласиос од шпанското дизјанерско студио.

Фото: ©Luis Beltran

Фото: ©Luis Beltran

Како што објаснуваат од студиото во допис за Design.mk, секоја соба има поинаков изглед што може да одговара на различните стилови и вкусови на гостите на хотелот. Секој ѕид има поинаков дезен од игриви сурф-даски, музички ноти, етно-дезен. Декорот и ламбите се дизајнирани специјално за потребите на хотелот, а искористен е мебел со скандинавски и ретромодерни црти во силни бои, кој хармонично се вклопува во целиот простор.

Фото: ©Luis Beltran

Фото: ©Luis Beltran

Фото: ©Luis Beltran

Фото: ©Luis Beltran

Фото: Luis Beltran