Ентериери
March 21, 2017

Позабавно чекање на шалтер во општинска зграда во Холандија

Чекањето на шалтер во државни и општински институции честопати фрла во очај. Делумно поради процедурите,…
Read More
Мода
March 21, 2017

Пролетно загревање за Моден викенд Скопје

Модните љубители ќе имаат можност да уживаат во најновите модни креации на домашните дизајнери на…
Read More
Дизајн
March 17, 2017

Креативни студентски постери за туристичка промоција на Македонија

Студентите по дизајн Ана Петрова, Иван Дургутовски и Анастасија Јовческа се добитници на наградите за…
Read More
Архитектура
March 16, 2017

Тротоарот, уличната мода и уличната храна како симболична сценографија на идентитетот на градот

Тротоарот, уличната мода и уличната храна ја чинат (не)формалната лична карта на градот. Географски тие…
Read More
Архитектура
March 14, 2017

Архитектонска конструкција оживува мал плоштад во Мексико

Спонтаното дружење на отворени јавни простори е можеби еден од најубавите елементи на живеењето во…
Read More
ДомЕнтериери
March 13, 2017

Возбудлив ентериер во срцето на Париз

Екстравагантниот стил и префинетоста на париските дами се отсликани во ентериерот на француската деократорка Флоренс…
Read More
ДомЕнтериери
March 8, 2017

Симпатичен мал дом од 38м2

Еден од проблемите со живеењето во мали домови и гарсоњери е чувството на едноличност на…
Read More
Архитектура
March 6, 2017

Причинување град: Јан Гел и неговата идеологија за уредување на современите градови

“Човековата димензија со децении се занемарува и погрешно се адресира во однос на темата урбанистичко…
Read More
ЕнтериериКафе Бар
March 3, 2017

„Copper Head“ , уникатна пивница со индустриски дизајн

Пивницата „Copper Head“ во Украина потсетува на прошетка низ мала мистична фабрика. Ентериерот на овој…
Read More