Архитектура
September 15, 2016

Нов велосипедски мост во данскиот град Оденсе

Ако разговарате со пријатели од Данска околу патната инфраструктура низ тамошните градовите, нивните поплаки нема…
Read More
ДизајнИндустриски Дизајн
September 15, 2016

Практична масичка за уредно чување на телефонските и компјутерски кабли

Дизајнерот Лука Ничето креираше едноставна мала маса како ефективно решение за проблемот со растурените кабли.…
Read More
АрхитектураОбразовен Објект
September 14, 2016

„National Technical Library“, инспиративна студентска библиотека во Прага

Барањето современи архитектонски зданија во Прага не е лесна работа. Градот воодушевува со својата стара…
Read More
Хотел
September 13, 2016

„Jam“, креативен хотел за авантуристите туристи во Брисел

Урбаните номади и современите туристи сѐ повеќе бараат покреативни и повозбудливи места за преспивање. Обичната…
Read More
АрхитектураПриватен Објект
September 13, 2016

Интересна 3D-печатена куќарка во Амстердам

Играјќи си со можностите на тридимензионалното печатење, архитектонското студио „DUS Architects“ изведе цела современа 3D-испечатена…
Read More
АрхитектураСтанбен Објект
September 9, 2016

„VIΛ Courtscraper“, нов облакодер на Бјарке Ингелс во Њујорк

На хоризонтот на Менхетн блесна новото здание на архитектонскиот вундеркинд Бјарке Ингелс. „VIΛ Courtscraper“, новиот…
Read More
АпартманиДомЕнтериери
September 8, 2016

Светол современ дом на место на стара фабрика за чоколада во Берлин

Простран и забавен апартман се наоѓа на просторот на стара фабрика за чоколада во Берлин.…
Read More
ДизајнИндустриски Дизајн
September 5, 2016

„Avila“, креативен детски мебел со форми инспирирани од домашните миленици и животни

Детско биро како пријателска кравичка, столче кое потсетува на разиграно куче и мала количка-кофчеже во…
Read More