ДомЕнтериери
February 3, 2017

„Kammerspiel“, дизајнерски концепт за удобно домување во мали домови

Светските дизајнери и архитекти зачестено се фокусираат на дизајнирање на ентериер,мебел или дизајнерски концепти за…
Read More
Архитектура
February 2, 2017

Архитектонска изложба и промоција на книга “From Fragmented City to Resilient City. Continuous Performative Landscapes for Skopje” на архитект Дана Јовановска

Вечерва во Concept 37 во 21 часот ќе се отвори изложба на цртежи и промоција…
Read More
Ентериери
February 1, 2017

„Red Bull Music Academy“, креативен културен и музички центар во Монтреал

Слободниот дух на „Red Bull“, комфорот и идејата за неформален ентериер за дружба и инспирација…
Read More
Хотел
January 31, 2017

Хотел како шума полна дрвени куќарки

Ентериерот на привремениот хотел „Koti Hotel“ во Париз наликува на прошетка низ шума полна со…
Read More
Таленти
January 30, 2017

Јосиф Николовски и Мирослав Пејовски: Студентски проект за објект за живеење во парк

Темата „Живеење во парк“ беше едно од прашањата кои ги анализираа и на кое се…
Read More
Таленти
January 27, 2017

Симона Чингоска и Милица Савеска: Студентски проект за фабрика за чоколади на местото на „Алумина“

Старата фабрика Алумина во Карпош веќе неколку години е само запуштено индустриско буниште. Стариот индустриски…
Read More
Архитектура
January 26, 2017

Отворена изложбата на студентски проекти на Архитектонскиот факултет во Скопје

Архитектонскиот факултет во Скопје деновиве живее со нова динамика преку отворената изложбата на креативни студентски…
Read More
ЕнтериериКомерцијални
January 25, 2017

Урбан фитнес центар во срцето на Берлин

Урбаниот велосипедизам, добриот ноќен живот и клабингот се клучен дел од карактерот на динамичниот Берлин.…
Read More
ДомЕнтериери
January 24, 2017

Елегантен апартман во Тајван

Тајванското студио „HAO Design“ проектираше отмен и забавен дом во Пингтунг, Тајван за едно современо…
Read More
Архитектура
January 23, 2017

Изложба на студентски проекти на Архитектонскиот факултет во Скопје

На Архитектонскиот факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје во среда се отвора…
Read More