АпартманиДомЕнтериери
September 1, 2016

Мал реновиран стан во Лос Анџелес

Малку смели бои, свежи бели ѕидови, неколку доброврамени постери или фотографии и понекое креативно парче…
Read More
ДругоЕнтериери
September 1, 2016

Книжарница во Кина уредена како мал град со различни урбани квартови

Кинеското архитектонско студио „XL-muse“ дизајнираше креативна книжарница изведена како мал урбан град од книги. Подот…
Read More
Хотел
August 31, 2016

„Valencia Lounge Hostel“, дизајнерски рај во срцето на Валенсија

Пријатна експлозија од топли бои, сончева атмосфера и креативен удобен мебел се чита во ентериерот…
Read More
ДизајнИндустриски Дизајн
August 31, 2016

Интересно столче од бетон и метал

На мало топло сонце потсетува необичното столче-фотелја „Reo chair“, дизајнирано од дизајн и архитектонското студио…
Read More
АпартманиДомЕнтериери
August 30, 2016

Хармоничен медитерански дом на Ибица

Уживањето во топлите лета среде медитеранската природа е суптилно пресликано во ентериерот на летната куќарка…
Read More
ЕнтериериКафе Бар
July 21, 2016

„Bar Botanique“, бар со егзотичен ентериер во возбудливиот Амстердам

Амстердам има своја тропска оаза, а нејзиното име е „Bar Botanique“. Ентериерот на овој бар,…
Read More
Таленти
June 30, 2016

Љубен Трајаноски и Сашо Андријевски: Студентски проект за ателје за Јане Трајковски и „Skopje Fixie“

Една од темите на кои работеа студентите на Архитектонскиот факултет во рамки на предметот „Архитектонско…
Read More
Дизајн
June 9, 2016

Грандиозен 3Д колаж на „Герника“ на студентите по архитектура на „Скопје Креатива“

Со импресивна 3Д колаж-инсталација на „Герника“ од Пабло Пикасо и проекција на 13 кратки филмови…
Read More
Направи Сам
February 25, 2016

Направи сам бетонска клуб-маса

Индустрискиот стил на уредување во ентериерите, суровите завршници и едноставните форми на мебелот се актуелни…
Read More