Архитектура
April 1, 2017

Патување низ архитектонскиот универзум на Борис Чипан

Ако деновиве „шетавте" низ социјалните мрежи веројатно наидовте на една црно-бела фотографија со креативен и…
Read More
ДизајнМода
April 1, 2017

Јована Филиповиќ го отвори 15. Моден викенд Скопје

Пролетните креативни модни креации на Јована Филиповиќ го отворија петнаесетото издание на „Моден Викенд Скопје“.…
Read More
Таленти
March 28, 2017

Вања Јефтимова и Патриција Спасевска: Студентски проект за основно училиште во Скопје

Училишна зграда со современа архитектонски црти, енергетски ефикасна и еколошка е предлогот на студентките по…
Read More
Архитектура
March 22, 2017

Релаксирачки хотел во природа со интересна геометриска форма

Архитектите од студиото „Bengo“ од Шангај се забавувале при проектирањето на хотел во форма на…
Read More
Ентериери
March 21, 2017

Позабавно чекање на шалтер во општинска зграда во Холандија

Чекањето на шалтер во државни и општински институции честопати фрла во очај. Делумно поради процедурите,…
Read More
Мода
March 21, 2017

Пролетно загревање за Моден викенд Скопје

Модните љубители ќе имаат можност да уживаат во најновите модни креации на домашните дизајнери на…
Read More
Дизајн
March 17, 2017

Креативни студентски постери за туристичка промоција на Македонија

Студентите по дизајн Ана Петрова, Иван Дургутовски и Анастасија Јовческа се добитници на наградите за…
Read More
Архитектура
March 16, 2017

Тротоарот, уличната мода и уличната храна како симболична сценографија на идентитетот на градот

Тротоарот, уличната мода и уличната храна ја чинат (не)формалната лична карта на градот. Географски тие…
Read More
Архитектура
March 14, 2017

Архитектонска конструкција оживува мал плоштад во Мексико

Спонтаното дружење на отворени јавни простори е можеби еден од најубавите елементи на живеењето во…
Read More
ДомЕнтериери
March 13, 2017

Возбудлив ентериер во срцето на Париз

Екстравагантниот стил и префинетоста на париските дами се отсликани во ентериерот на француската деократорка Флоренс…
Read More