Интервју
June 3, 2016

Федерико Бабина: Фасциниран сум од идејата дека можам да ги спојам во едно светот на архитектурата и илустрацијата

Разговор со познатиот илустратор Федерико Бабина.
Read More
ДизајнИнтервју
April 18, 2016

Тамара Забазноска: Со „Skopje Secret Stories“ сакам да ја вратам љубовта кон Скопје на луѓето

„Skopje Secret Stories“, креативни илустрации на архитектката Тамара Забазноска за Скопје
Read More
Направи Сам
February 25, 2016

Направи сам бетонска клуб-маса

Индустрискиот стил на уредување во ентериерите, суровите завршници и едноставните форми на мебелот се актуелни…
Read More
АпартманиДомЕнтериери
February 13, 2016

Креативен дуплекс поврзан со забавен детски тобоган

Детските фантазии може да се остварат без разлика колку години имате. За тоа сведочи и…
Read More
Таленти
February 11, 2016

Архитектура во природа: Студентски проекти за објекти за престој во парк-шумата Гази Баба

Студентски проекти на тема архитектура во природа.
Read More
АпартманиДомЕнтериери
February 11, 2016

Апартман во Чикаго уреден како реплика на „Спална соба“ на Ван Гог

Со години ја анализирате уметничката слика на Ван Гог од неговата спална соба и посакувате…
Read More
ДизајнИнтервју
July 26, 2015

„Heroes and Zeros“, самостојна изложба на дизајнерот Иван Петрушевски- Флим

Разиграната дизајнерска енергија на илустраторот и дизајнер Иван Петрушевски-Флим вечерва ќе го прегрне Скопје преку…
Read More
Интервју
May 26, 2015

„Rinocca“, гламурозни ламби кои креираат моќна приказна за современите ентериери

Разговор со дизајнерката Катерина Трпковска која стои зад брендот за ламби „Rinocca".
Read More