Дизајн
January 10, 2017

Јавна соба со повик за промоција на македонски дизајнери на регионални саеми

Центарот за дизајн „Јавна соба“ распиша повик за учество во патувачка изложба за сите македонски…
Read More
Апартмани
January 9, 2017

Креативно уреден ентериер во светли тонови во срцето на Истанбул

Светол, современ и полн со младешка енергија е пространиот апартман дизајниран од архитектонското студио „COA…
Read More
Дизајн
January 3, 2017

Мапата како алатка за читање на градот – дизајнерски просторен урбан пристап кон Скопје

Мапирањето како техника на декодирање ги класифицира физичките одлики на градот, меѓутоа и неговите социјални,…
Read More
Дизајн
December 1, 2016

Зимско дизајнерско проветрување за нов почеток на Design.mk

По две години активна работа со над 2000 објавени текстови, интервјуа, покриени изложби, предавања, недели…
Read More
Дизајн
November 24, 2016

Креативно освежување со „Skopje Design Week“

Со креативните дела на дизајнери од Австрија и Македонија, бројни креативни дела, мебел, моден дизајн,…
Read More
Мода
November 24, 2016

Нова колекција „Жар птица“ на Ирина Тошева

Урбан, есенски и сонлив е фото-едиторијалот за новата колекција „Жар птица“ на модната дизајнерка Ирина…
Read More
Дизајн
November 23, 2016

Во Јавна Соба започнува „Skopje Design Week„

Вечерва во 20 часот во центарот за дизајн и иновации „Јавна соба“ се отвора шестото…
Read More
ДизајнИндустриски Дизајн
November 22, 2016

Конкурс за дизајн на дрвено столче

Македонската компанија за производство на мебел „Дик Фагус“ нуди можност за поголема промоција на младите…
Read More
Дизајн
November 22, 2016

Креативни дизајни на „Скопје Постер“

Океан од креативни и филозофски видувања на комплексното прашање за криза на идентитет би бил…
Read More
Дизајн
November 21, 2016

Започнува 9.то издание на „Скопје Постер“

Вечерва во 20 часот во Музеј на град Скопје започнува 9-от „Скопје Постер Фестивал“ во…
Read More